Marco Kunst

Marco Kunst (1966) schrijft al meer dan twintig jaar jeugd- en kinderboeken. Fantasy, sciencefiction, maar ook verhalen die echt kunnen gebeuren. Hij schrijft omdat hij van verhalen houdt, omdat hij van taal houdt, maar vooral omdat verhalen lezen en verzinnen mooie manieren zijn om over de wereld na te denken.
In zijn toekomstboeken gaat het onder andere over de vraag wat de gevaren zijn van techniek en kunstmatige intelligentie. Kunnen robots en computers voor ons de wereld besturen? Wat voor voordelen heeft dat? Raken we misschien ook iets kwijt? In Gewist (11-14 jaar) en Offline (9-12 jaar) komen dit soort onderwerpen aan de orde.
In zijn volgende boek, De macht van Algas, zal het gaan over de wereld na de klimaatverandering. Om precies te zijn, het eiland Walcheren over driehonderd jaar… Dit boek verschijnt in de loop van 2024.

Marco: Veel kinderen zijn terecht bezorgd over de toekomst. Ik wil met verhalen laten zien dat de toekomst niet alleen negatief is. Mensen zijn creatief en moedig. Verandering is vaak heftig, maar we zijn ook goed in overleven en we blijken altijd weer in staat om iets moois van het leven te maken – ook als er een heleboel fout gaat!

Fragment en lesmateriaal Marco Kunst
www.marcokunst.nl